Skip to main content

”Other men get their knowledge from books, I get mine from melancholizing.”
—Robert Burton, The Anatomy of Melancholia

www.tardigrader.se

www.facebook.com/krister.lofgren

www.instagram.com/tardigrader/

krister@tardigrader.se

Tardigrader i Star Trek!

Tardigrader i Star Trek!

I nya Star Trek Discovery på Netflix så dyker en jättelik tardigrader ("a macro tardigrade") upp i avsnitt tre! Världens bästa och coolaste djur, alla kategorier, får en framträdande roll och har givetvis superförmågor, precis som det verkliga björndjuret.

Hacker Ethics revised by Allison Parrish

Hacker Ethics revised by Allison Parrish

Steven Levys (Hackers: Heroes of the Computer Revolution) "hackeretik" förbättrad av Allison Parrish.

Från OSHWA 2016 Opening & Keynote

 

 

Scrum vs Scum

Scrum vs Scum

Det blir lätt fel på arbetsintervjuer när man får frågan om man känner till arbetsmetodiken som går under namnet "Scrum" — för det jag initialt tänker är: ja, visst känner jag till Scum! Napalm Death. Kanonalbum!

Men man får ju skärpa sig lite och nicka och "ja, ja, ståuppmöten, mmm, agilt. Iterativt, jamenvisst! Kanban!" :-)

Doki Doki Literature Club

Doki Doki Literature Club

Igår började jag spela Doki Doki Literature Club. Idag funderar jag över hur mycket jag spelades av spelet. Det ser ut som en gullig slice-of-life-novell (och det är också det inledningsvis) men efter två timmar satt jag med varenda hårstrå på armarna och nacken resta i skräck. Skulle jag börja gråta nu? Ta en paus och inte komma tillbaka till spelet igen? Det är psykologisk skräck av bästa sorten, sådan som är svår att förklara, ungefär som en mardröm som skrämt en men som, när man börjar förklara den, får en att undra vad man egentligen var rädd för. Doki Doki Literature Club har massor av små detaljer som stör och bryter mot det konventionella, får hjärnan att tappa greppet och man vet snart inte vad man ska förvänta sig. Helt suveränt.

Vara sjuk, titta på Rime

Vara sjuk, titta på Rime

Alla pojkarna är hemma och sjuka. Får titta på Rime. Otroligt fint. I princip inget våld, bara gåtor och pussel. Tempo för cirka 38 graders feber.

buildworld

buildworld

Release-uppgradering av FreeBSD på sparc64. Eftersom det är en tier2-arkitektur så... får man kompilera hela härligheten från källkod.

Och hålla tummarna.